Sport i Ängelholm

Ängelholm är en stad som passar perfekt för den som tycker om sport på elitnivå. Här finns det nämligen flera lag som håller till på absolut högsta nivå i Sverige och varje vecka lockar tusentals personer. Utöver det har Ängelholm fostrat flera individuella idrottare på elitnivå som har blivit stora även på nationell och till och med internationell nivå. Det gäller exempelvis Sandra Andersson som räknas till en av de bästa i världen på bowling och placerade sig trea på världstouren 2014. Det är dock ändå lagsport som är Ängelholms allra vassaste gren vilket visar sig i deras resultat under de senaste åren.

 

Ängelholms stolthet sett till resultat måste sägas vara Rögle BK. Det är herrarnas ishockeylag som håller till i den högsta serien SHL efter en dramatisk uppflyttning 2015. Även om de är nykomlingar är Rögle inte på något sätt ovana vid att spela på toppnivå. Faktum är att de länge har varit en vanlig syn på landets ishockeyarenor i toppdivisionen och åren i Hockeyallsvenskan var snarare ett undantag än en regel. Nu när Rögle är tillbaka i hockeys finrum igen hoppas Rögle-supportrarna på nya stordåd och med en av Sveriges mest passionerade hockeypublik har Ängelholmsklubben alla förutsättningar för succé.Sport i Ängelholm 2

 

En annan klubb på elitnivå i en stor sport är Ängelholms FF. Herrlaget i fotboll spelar nämligen i Superettan, en av landets heltäckande nationella serier. Det gör att de reser runt hela landet för att spela sin fotboll – och de gör det normalt med framgång. Även om de inte har lyckats ta steget upp till Allsvenskan har de cementerat sin plats i andradivisionen och förhoppningen är att laget – precis som stadens motsvarighet i ishockey – snart ska klättra upp till högstaserien.

 

Även stadens damlag är vid god vigör. Det gäller särskilt damlaget i volleyboll som tog SM-guld så sent som 2014. Det mest fascinerande med lagets säsong var dock inte nödvändigtvis att de tog sig hela vägen till final och till slut fick ställa sig högst på prispallen. Den stora bedriften låg istället i att laget klarade sig igenom hela säsongen utan att förlora en enda match. Det gjorde Engelholm – som laget stavar sitt namn – till en av idrotts-Sveriges mest framgångsrika klubbar alla kategorier under den säsongen.

mts_sociallyviral