Sevärdheter i Ängelholm

En helg i Ängelholm kan vara ett ypperligt sätt att spendera din lediga tid. Den anrika staden i Skåne lockar årligen till sig tusentals besökare som kommer hit för att besöka sevärdheter eller bara slappna av. Dessutom har Ängelholms ökade dragningskraft som en företagsvänlig stad medfört att fler och fler kommer hit på affärsresa. Med en ökad turistström har också sevärdheterna hamnat i fokus. Om du besöker Ängelholms sevärdheter är får du god service liksom ett vänligt tillmötesgående. Här finns intressanta sevärdheter för den som vill förkovra sig i stadens historia liksom för den som föredrar modernare aktiviteter.

 

En av de äldsta resterna som påminner om Ängelholms historia är kyrkoruinen i Luntertun. På den plats där delar av Ängelholm ligger idag stod nämligen en stad som var en av Sveriges största och mest framgångsrika på sin tid. Det är svårt att veta exakt när Luntertun grundades, men den tidigaste omnämningen vi har om staden är från början av 1300-talet. Därefter vet vi att staden frodades under medeltiden och upphörde inte att existera förrän i början av 1500-talet när den fick ett abrupt slut.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

 

Då beslöt sig nämligen den dåvarande kungen sig för grunda en ny stad en bit längre bort – den fick namnet Ängelholm. För dagens besökare finns det inte mycket kvar av den medeltida storslagenheten, men det finns goda möjligheter att känna av historiens vingslag ändå genom att besöka kyrkoruinerna. Det är ett populärt utflyktsmål för såväl nationella som internationella besökare som vill få sig en titt på det som var Ängelholms föregångare.

 

Mitt i centrala Ängelholm ligger en storslagen byggnad – Ängelholms kyrka. Den har funnits i drygt 150 år och är ett givet landmärke att betrakta för den som besöker staden. Med sitt höga torn reser den sig högt över omgivningen och utseendet brukar intressera både konnässörer och amatörer inom arkitekturens ädla konst. Stilen kallas för en blandning av nygotisk och romansk vilket ger den ett mäktigt och säreget utseende. Eftersom den också är pampig invändigt är kyrkan ett vanligt besöksmål för den som besöker Ängelholm för första gången. Här anordnas också gudstjänster varje vecka för den som vill få en stunds ro och andakt under resan.

mts_sociallyviral