Jill Johnson – En stjärna från Ängelholm

Vem tänker du på om du hör orden ”Sveriges främsta countrysångerska”? Jill Johnson är kvinnan som har tagit Sverige och stora delar av världen med storm tack vare sin unika röst och känsla för musik. Hon blev känd för allmänheten år 1998 när hon vann Melodifestivalen med den romantiska låten ”Kärleken är”. Under de kommande åren åkte hon på turné runtom i Sverige och ledde själv Melodifestivalen några år senare, närmare bestämt 2005. Numera är Jill Johnson känd även för sitt succéprogram ”Jills veranda” som handlar om kända musiker som skapar musik tillsammans.

Lev som Jill

Jill Johnson kommer från början från Ängelholm där hon redan som tolvåring höll på med sång och musik. Hennes countrydebut på scen gjordes på en lokal countrygala i Danmark när hon var 14 år gammal. Om du har sett Jills veranda kanske du också har fått en önskan om att leva ett liv fullt av musik och kreativitet. För många är det en dröm att ha ett eget hus med sköna platser att umgås på, men det är också ett stort ansvar. du behöver inte sköta din städning själv om du tar hjälp. Jill Johnson bor numera både i Sverige och i amerikanska södern. Ända sedan hon började inom branschen har hon alltid haft strålkastarna riktade mot sig, framförallt nu på sistone med nya TV-programmet som även har gett henne ett pris för bästa kvinnliga programledare. Troligtvis kommer Jills veranda sändas i flera säsonger till och ha fler artister som gästar framöver.

wooden electrical guitar

Gästartister hos Jill

Det är många som har varit på besök hos Jill på hennes veranda i Nashville, USA. Hon har haft både Titiyo, Marit Bergman och Veronica Maggio på besök. Tillsammans har de spelat varandras låtar, skapat nytt material och gjort covers av välkända låtar. Ett av de mest känslofyllda avsnitten är det där Kristian Gidlund gästade. När programmet sändes hade han redan gått bort i sviterna av elakartad cancer. Han var med i det populära bandet Sugarplum Fairy och ägnade mycket tid på slutet åt att driva en blogg som sedan blev en bok. Du kan läsa mer om de olika gästerna och vad programmen handlade om på Jill Johnsons hemsida där det även går att få reda på turnédatum och annan information. På den sidan kan du kolla upp när Jill ska gästa just din stad och du kan även få information om var och hur du köper biljetter till konserterna.

mts_sociallyviral