Bo i Ängelholm

Att bo i Ängelholm är något som allt fler väljer att prova på. Totalt bor det strax över 23 000 invånare i själva staden medan det bor omkring 40 000 i hela kommunen. Det gör att Ängelholm har småstadens alla fördelar – som en stark känsla av sammanhållning – samtidigt som det finns alla typer av service som den moderna stadsmänniskan kan vilja ha. Här hittar du både stora köpcentrum och mindre lanthandlare för att fylla alla behov du har. Med närheten till havet har Ängelholm också ett utmärkt läge för den som vill ge sig ut till stranden en varm sommardag eller bara promenera längs strandkanten en höstkväll.

 

Som boende i Ängelholm är det betydligt lättare att ha en högre levnadsstandard utan att behöva betala astronomiska summor jämfört med övriga Sverige. Här går det att hitta en lägenhet mitt i staden utan att du måste ta ett bostadslån för flera miljoner. Dessutom har Ängelholm lägre kriminalitetsstatistik jämfört med stökigare storstadsområden. Det gör att många anser att den skånska staden är ett utmärkt ställe för barn att växa upp på.Bo i Ängelholm 2

 

Det gäller kanske särskilt dig som vill köpa en större villa för dina barn att växa upp i. Ängelholms bostadsmarknad är inte lika överbelastad som i Sveriges större städer och det går att hitta hus till rimliga priser. Många av dem inkluderar dessutom en trädgård. Då kan du köpa nya utemöbler för att skapa en trevlig uteplats där du kan äta middag och umgås under sommarhalvåret.

 

En av Ängelholms starkaste fördelar är att den har goda förbindelser till övriga Sverige. Det gäller särskilt flygförbindelsen till Stockholm som tar dig mellan Ängelholms flygplats och Arlanda på under en timme. Med flera avgångar om dagen behöver du inte oroa dig för att ditt jobb ska bli lidande om du har skäl att ofta besöka huvudstaden. Dessutom går det lätt att besöka släkt och vänner i övriga delar av Sverige eftersom Arlanda har flygförbindelser med alla Sveriges flygplatser. Dessutom är Ängelholm perfekt för den som vill känna närheten till den europeiska kontinenten. Här tar du dig enkelt till Danmark och därifrån är det bara att fortsätta söderut för den som vill känna sydliga vindar.

mts_sociallyviral