Ängelholmsprofilen: Conny Nimmersjö

Det finns många stora och duktiga artister i Sverige och från Ängelholm finns det en som står ut lite extra, nämligen Conny Nimmersjö. Även om Conny är uppvuxen i Södertälje, och sedan en lång tid tillbaka bosatt i Stockholm, är han ett namn som alltid kommer att kopplas till Ängelholm, där han föddes 1967. Även om Bob Hund är ständigt aktuella, där han blivit känd som deras gitarrist, har Conny även medverkat på många andra håll. När han inte jobbar med sin musik eller dyker upp på scener runt om i landet jobbar han på KPMG, ett internationellt revisions- och rådgivningsföretag.

Conny har medverkat i mycket

Om man går bort ifrån den långa karriären som Conny har haft med bandet Bob Hund har han lyckats spela på ett flertal andra stora artisters skivor. Som en god vän till Thåström har han lyckats spela på tre av hans skivor. Första skivan han var med och spelade gitarr på var Skebokvarnsv. 209, sedan dök han även upp på Kärlek är till för dom samt Beväpna dig med vingar. Även om han spelar leadguitar på Thåströms skivor har han inte varit med på turnéerna kring skivorna då han varit fullt upptagen med sitt arbete på KPMG. Andra artister som han har spelat med inkluderar bland annat Pelle Ossler, Mattias Alkberg och Irya Gmeyner. Conny har medverkat på 12 skivor utanför alla de släppta albumen tillsammans med Bob Hund. Han har även släppt en soloskiva, samt producerat en skiva där han kan ha behövt boka konferensrum med poppice.com för att få alla möten att gå ihop.

bob_hund_pl3Bob Hunds karriär

Bob Hund spelade mest på skoj under slutet av 80-talet, ett band där Conny Nimmersjö har varit med från början. 1991 valde bandet att satsa fullt ut på sin musik och detta ledde snabbt till en långlivad karriär. Bob Hund fortsätter turnera än idag. Bandet har under sin långa karriär lyckats släppa tio skivor fram till 2012 och har sedan dess valt att inte släppa mera skivor utan att bara fokusera på att spela live för att det är kul. Bandet har blivit kända för en annorlunda musik och spännande scenframträdanden där huvudsångaren Thomas Öberg gärna klättrar upp på uppstaplade förstärkare för att sedan gör vågade femmeters-hopp. Connys roll i bandet är främst att spela leadguitar men även som bakgrundssångare på många av deras låtar. Bandet är väldigt populära i Sverige, så till den grad att de 2013 anordnade sin egna endags-festival i Helsingborg. En sak är säker, Bob Hund slutar aldrig att förvåna

 

mts_sociallyviral