Ängelholms kommun – en av Sveriges trevligaste kommuner

 

Ängelholms kommun ligger i Skåne och är också en av de största i området. Den centrala orten är, precis som namnet antyder, Ängelholm. Här bor 23 240 av kommunens 39 612 invånare. I övrigt ingår även socknarna Barkåkra, Hjärnarp, Höja, Munka-Ljungby, Rebbelberga, Strövelstorp, Tåssjö, Tåstarp, Ängelholm och Össjö. Indelningen har inte alltid sett ut på detta sätt utan är ny sedan 2016, men dessa orter har alla länge varit en del av kommunen.

Ängelholm och dess omgivning är bland annat känt för sina lergökar. Kommunens invånare har också ofta visat framfötterna inom olika områden. Det finns faktiskt en lång rad kända personer från Ängelholm. Många stora sportprofiler är till exempel födda och uppvuxna här, bland annat Kenny och Jörgen Jönsson samt den tidigare OS-medaljören i pistolskytte Ragnar Skanåker. Vill man ta del av andra verk som skapats av personer från Ängelholm kan man bland annat lyssna på Jill Johnsons musik, se en film där Jarl Kulle medverkar eller varför inte ladda ner någon av Willy Josefssons många deckare i form av e- böcker. Hela nio stycken har han hunnit med att skriva och de har rönt stora framgångar världen över.

angelholm_municipality_in_scania_countyÄngelholm är en mycket aktiv kommun, här finns mycket att se och göra för alla. Kommunens strävan är att värna om värdefulla natur- och kulturområden samt att erbjuda ett stort utbud av fritidssysselsättningar. Man menar att man genom att stärka kommunens kultur- och föreningsliv ökar aktiviteten och stärker Ängelholms identitet som stad och kommun. Detta lyckas man mycket bra med och inte bara för de egna invånarna.

Ängelholm är också en stor turistort, framförallt under sommarhalvåret. Främst är det den vackra stranden som lockar till sig besökarna men det finns även mycket mer att göra än att bara sola och bada. Faciliteterna är också mycket bra för den som väljer att turista i området. Det finns till exempel flera stora hotell och vandrarhem som man kan välja att bo på. Det är helt enkelt väl värt att ta sig tid att besöka detta vackra område som varmt kan rekommenderas till både stora och små.

mts_sociallyviral